Billedkunstner Katrine Kalleklev monterer drømmefølelsen fast.

Hva gjør du når du blir stoppet i skogen av en liten gutt med en lang spiss trollmannsaktig hatt? Gutten kommer fra en annen tid og vokter stien i et eventyrlandskap. Her kan du liksom ikke bare gå forbi og late som ingen ting. Man undrer seg litt og mon tro om det ikke ligger noe mørkt og litt skummelt der framme på stien.

Det er Katrine Kalleklev som er ute og rusler i skogen med lommene fulle av rekvisitter en digitalkunstner kan ha med:  Gamle familiefotografier,kunstnerens egne bilder, klipp fra dyrebøker og egne innscannede overflater som gir mange av bildene en følelse av elde og gjør at kulissene matcher aktørene fra de gamle bildene.

Men nøyaktig hva som er hva, er ikke greit å si.

«Noen bilder har opptil 40-50 lag med utklipp og teksturer, mange av teksturene er nesten helt gjennomsiktige, men har likevel sin effekt» skriver hun.

 

Halvsøstrene – Katrine Kalleklev

«Når jeg jobber på denne måten er alt mulig. Jeg kan sette dyrehoder på mennesker, horn i panna eller sette på nye hatter. Jeg kan plassere et sirkustelt i skogen der jeg bor…eller forstørrre soppene slik at de blir like store som et menneske.»

Tvillingene – Katrine Kalleklev

Katrine Kalleklev (f. 1973) Bor og arbeider i Ås. Hun har hovedfag i visuelle kunstfag fra Statens håndverks-og kunstindustriskole (Kunsthøyskolen i Oslo) + Risør Kunstskole og tar for tiden en etterutdanning i Kreativ webdesign ved høgskolen i Bergen.

Hun ble sist observert med separatutstilling på Galleri Texas i 2009, ”Scener fra en skog” der hun viste blyanttegninger i en film-noir inspirert stil. Nå er hovedfokuset på å skape digitale fotomontasjer

Tiden vil vise om Kalleklev blir Norges svar på Loretta Lux

Katrine Kalleklevs nettsider finner du her: www.katrinekalleklev.no

Pin It on Pinterest

Share This