Du har sikkert fått med deg en av de største lekkasjene fra USAs såkalte krig mot terror. Har du jaktet på de originale dokumentene, men ikke kommet fram på www.wikileaks.com? Da er du ikke alene.

Grunnen er sannsynligvis enkel. Wikileaks la i går ut 75 000 militære rapporter knyttet til krigen i Afghanistan. (Ikke 90 000 som NRK meldte i dag.) De 90 000 ble derimot gjort tilgjengelig på forhånd for Der Spiegel, The Guardian og The New York Times. Lekkasjen har vakt enorm oppsikt og trafikken på Wikileaks har vært likedan. Det er også stor sannsynlighet for at krefter som ikke sympatiserer med nettstedets politikk har forsøkt å knekke tilgangen ved å generere trafikk som lager «kork på linjen.»

Her er et par tips i form av linker: Wikileaks kan nås både på www.wikileaks.com og www.wikileaks.org. Dessuten har Wikileaks opprettet en egen side for denne spesielle saken for å avlaste trafikken.

Hvis du ikke lykkes på noen av disse linkene så kan du, som ved forrige store lekkasje, vente til i morgen. Siden kommer nok opp etterhvert.

Taliban forbyr sang og frihet – Amerikanerene garanterer ikke engang et liv som voksen. Foto: DVIDSHUB

 

En god redegjørelse for dramaet rundt de hemmeligholdte dokumentene finner du på The Guardian:
Afghanistan war logs: Story behind biggest leak in intelligence history
. Her finner du også et videointervju med Julian Assange om saken.

Les også om videoen fra Irak som førte til Wikileaks forrige gjennombrudd som uavhengig nyhetskilde.

Pin It on Pinterest

Share This